– Geschatte leestijd: 4 minuten –

Het is geen vraag of video een goed middel is voor de promotie van bedrijven en hun producten of diensten, dit is al zo sinds de vroege TV’s. Maar als je een bedrijfsvideo wilt maken, ga je dan voor geanimeerde video of opnames? Beide hebben hun eigen charme en voordelen. Laten we kijken naar de sterke punten van beide opties, zodat je de keuze kan maken die het beste past bij je merk en product of dienst.

Wanneer kies je voor animatie?

1. Het abstracte tastbaar maken:

Met animatie is het kinderspel om complexe ideeën duidelijk te maken. Een abstract idee wat in een live video niet goed duidelijk te krijgen is, wordt met de juiste invulling makkelijk overgebracht in een geanimeerde video. Het abstracte idee wordt tastbaar met kleur, beweging en leven. Perfect voor bedrijven die ingewikkelde processen of de waarde van moeilijk grijpbare diensten willen uitleggen.

2. Alleen beperkt door je verbeelding:

Met animatie kun je je creatieve vrijheid echt vrij laten. Wil je dat je personages microscopisch klein zijn, of dansen op Mars? Verbeeld je liever een zonnige zomerdag, ook al is het midden in de herfst? Geen probleem. De vrijheid om scènes te ontwerpen die alleen door je verbeelding worden beperkt, biedt een creativiteit die heel moeilijk te evenaren is door middel van opnames.

3. Je merk verweven tot in de details:

Kleurenpaletten, mascottes, motieven – met geanimeerde video’s kun je deze elementen van je branding naadloos integreren. Of je nu een grillige toon wilt aanslaan met merkkleuren in een fantastisch landschap of een meer verfijnde stijl, animatie zorgt ervoor dat je merk niet alleen aanwezig is, maar ook integraal in het verhaal verweven kan worden.

4. Naar wens aan te passen:

Van gedachten of strategie veranderd? Met animaties zijn geen dure opnames of complexe planningen nodig. Een scène kan worden aangepast, een personage kan opnieuw worden ontworpen of een boodschap kan worden verfijnd, je hoeft het alleen maar aan ons door te geven. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je video blijft voldoen aan veranderende behoeften.

5. Tijdloos karakter in een veranderende wereld:

Terwijl live opgenomen video’s soms hun leeftijd verraden door gedateerde kleding of settings, hebben geanimeerde video’s een zekere tijdloosheid. Als ze met zorg zijn gemaakt, kunnen ze fris en relevant blijven, de opmars van de tijd weerstaan en zorgen voor een langere houdbaarheid van de inhoud.

Of zijn opnames toch de beste keuze?

1. De menselijke kant:

Er zit een onmiskenbare kracht in het tonene van een menselijke blik en emotie. Opnames leggen menselijke momenten vast en creëren een emotionele connectie met de kijker. Voor merken die empathie willen opwekken of een persoonlijke band willen opbouwen, is het goed om echte mensen en hun verhaal te delen.

2. Uiterlijke aantrekkingskracht:

Als je een product hebt met een ingewikkeld ontwerp, een fascinerende mechaniek of gewoon een pure esthetische aantrekkelijkheid, dan geven opnames het een beter podium. Denk aan een intrigerend horloge-mechanisme, de pluche afwerking van een luxe bank of de glans van een cosmeticaproduct – dit beschrijven of animeren doet het geen eer aan. Deze kwaliteiten echt kunnen zien is de ervaring waar het om gaat. Opnames leggen de nuances van fysieke producten vast. Voor producten die je wilt aanraken is er geen betere showcase dan het levendige realisme van goede opnames.

3. Nuances spreken meer:

Het zachte gezoem van een koffietentje op de achtergrond, de rustgevende beweging van bladeren of een spel van licht en schaduw – de schoonheid en nuances van de echte wereld komen beter tot uiting bij hoogwaardige opnames. Deze subtiele kwaliteiten, die vaak gemist worden in een script, kunnen lagen diepte en realisme toevoegen aan je verhaal.

4. Vertrouwen op het eerste gezicht:

In een wereld die verzadigd is met content, vertrouwen kijkers vaak op hun instinct. Het zien van herkenbare gezichten en omgevingen kan een onmiddellijk gevoel van vertrouwen opwekken. Het gaat om herkenning en het tonen van transparantie, waardoor je kijker gemakkelijker in je boodschap kan geloven.

5. Levensstijl in actie:

Opnames laten niet alleen een product zien; ze plaatsen het in een context, een lifestyle. Kijkers kunnen zich het product in hun eigen leven voorstellen en zo de kloof tussen aspiratie en realiteit overbruggen. Of het nu bijvoorbeeld gaat om een luxe auto die tijdens zonsondergang door een prachtig landschap rijdt, een analist die moeiteloos en in no-time resultaten voor een bedrijf opstelt met een nieuwe laptop, of een gelukkig gezin dat samen geniet in een vakantiepark – met opnames verkoop je ervaringen, niet alleen producten of diensten.

De keuze tussen animatie of opnames gaat dus niet alleen over esthetiek; het gaat over het effectief communiceren van de essentie, het verhaal en de belofte van je merk. Elk medium heeft zijn eigen sterke kanten. Het gaat dus niet om wat universeel beter is, maar wat beter is voor jouw organisatie. Hopelijk hebben we je keuze wat makkelijker kunnen maken.

Vragen / Video laten maken

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen voor een video of vraag. We staan voor u klaar! U kunt ook direct mailen naar alex@clickanimated.com

Liever bellen? Bel gerust even naar +31 (0) 85 0020108